9.7

Reviews powered by

Feedback Company

Als onafhankelijke review partij bevestigen wij dat Royal Car Rental Bonaire door zijn klanten is beoordeeld met een:

9.7

33 reviews

BONAIRE TIPS

  Royal Car Rental

9 Kaya L.D. Gerharts
Kralendijk
Caribisch Nederland

  360 Roadservice

Kaya Amsterdam
Kralendijk
Caribisch Nederland

plattegrond met legenda bonaire

STINAPA

STINAPA staat voor Stichting Nationale Parken Bonaire. Deze non-profit organisatie beheert namens de Bonairiaanse overheid alle nationale parken op Bonaire. Bonaire kent twee nationale parken:

 

Washington Slagbaai National Park

Washington Slagbaai bezet de hele noordpunt van het eiland. In dit park vind je een enorme verscheidenheid aan beschermde dieren, zoutmeren en veel verschillende plantensoorten. Het is mogelijk om het park per auto, mountainbike of te voet te verkennen.

 

Bonaire Marine Reserve

Alle wateren rondom Bonaire en Klein Bonaire zijn onderdeel van het Bonaire Marine Reserve. De omringende koraalriffen maken van Bonaire een waar onderwaterparadijs. Volgens kenners is er nergens op de wereld zoveel rif zo dicht bij de kust te vinden als hier.

 

Het bijzondere aan deze parken is dat ze volledig worden onderhouden met geld van bezoekers in de vorm van een ‘Nature Fee’. Je kunt hier dus écht een verschil maken.

Betaal de Nature Fee eenvoudig online

Om gebruik te kunnen maken van de zee, dien je een ‘Nature Fee’ te betalen aan STINAPA. Van de opbrengst van deze belasting wordt de Bonairiaanse natuur onderhouden en beschermd.

 

STINAPA kent twee verschillende fee’s. Wanneer je wilt duiken, betaal je de hoogste fee van 45,- dollar. De hoogste fee geeft je bovendien gratis toegang tot het Washington Slagbaai National Park. Ga je alleen zwemmen, snorkelen of sporten óp het water? Dan betaal je een lagere fee van
25,- dollar. Om dan het nationaal park in te mogen, betaal je een extra bedrag aan de poort.

 

De ‘Nature Fee’ betaal je eenvoudig online op de website van STINAPA. Na betaling ontvang je vrijwel direct een e-ticket op het door jou opgegeven e-mailadres. Print het e-ticket uit, of bewaar het op je telefoon. Het ticket is één kalenderjaar geldig.

 

Zorg er voor dat je de ‘Nature Fee’ betaalt. Indien je dit niet doet, riskeer je een boete wanneer er een controle wordt uitgevoerd.

Check beschikaarheid

Bel ons direct of stuur ons een e-mail en ontvang binnen 24 uur een reactie!